Kadica za kupanje


Nakon rođenja, uz ritual hranjenja, dijete ima i ritual kupanja. To vrijeme namijenjeno je higijeni bebe ali i njenom uživanju i opuštanju pred spavanje. Većina beba obožava kupanje pa je tako i naša beba veeeeliki obožavatelj kupanja. Od samog početka kupanje joj pruža ugodu iako ju je prvih nekoliko mjeseci tata obavezno morao držati za prstić :)

Da prijeđemo na temu posta - kadicu za kupanje. Onako na prvu, svatko bi rekao kadica ko kadica. Ima ih za kupiti na svakom koraku, od Lidla, Konzuma, Lesnine pa sve do (specijaliziranih dječjih dućana) Magic Babyja, Baby Centera ili (mojeg favorita) Malih stvari.
Mi smo još prije rođenja naše princeze dobili od mojih roditelja na poklon kadicu za kupanje kupljenu u Magic Babyju, zajedno sa umetkom za ležanje. Kadica je poslužila svrsi skoro cijelu prvu godinu a onda smo je odlučili promijeniti i preporodili se! Za mene, kao velikog obožavatelja Stokkea njihova kadica Flexi Bath bila je logičan izbor. Kadica je fenomenalna i definitivno vrijedi svake kune. Stokke Flexi Bath je sklopiva kadica primjerena za djecu od njihova rođenja pa sve do 4 godine starosti (iako se na prvu tako ne čini). Postoji i potpora za kupanje novorođenčadi koja omogućuje dodatnu sigurnost kod kupanja bebe u najranijoj životnoj dobi. Također postoji i nekoliko boja kadice kao što je vidljivo na donjoj slici.




Mi smo se odlučili za bijelu boju i odmah kupili i potporu za dojenčad za kupanje naše slijedeće bebe :)







Posebnost kadice, kao što joj stoji u samom nazivu (Flexi), je ta da je možete sklopiti i lakše odložiti, pogotovo ako imate problema sa prostorom, a budimo realni sa bebom i svom njenom opremom prostora nikad na odmet. Isto tako kadica je izrađena od posebnog materijala koji sprječava klizanje pa kada je beba već malo veća, odnosno podiže se i igra kod kupanja, omogućiti će joj sigurnije kupanje. U našoj staroj kadici morali smo je stalno pridržavati kako se ne bi poskliznula, udarila glavom u rub kadice, koji je kod većine običnih kadica nepotrebno zadebljan, ili pak pala licem u vodu. Još jedna prednost Stokke Flexi Bath kadice je ta da je uža od drugih kadica pa se beba, kada dođe u tu fazu, može sama uhvatiti za obje strane odnosno oba ruba, i tako se i sama osjeća sigurnije. Rubovi Stokke kadice nisu zadebljani već su normalne debljine kao i ostatak kadice što je također čini sigurnijom od drugih. Sve u svemu, nemamo nijedne zamjerke. A za sada ni naša princeza :)



Do čitanja ;)




Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Dječja mast

Kišobran kolica (Maclaren)

Fresco bloom stolica