Toplomjer

Kod kupnje toplomjera nismo pogodili iz prve, pa čak ni iz druge. Prvo smo naime kupili ”običan” toplomjer u ljekarni kojim se bebi temperatura mjeri u guzi. To je super funkcioniralo prvih nekoliko mjeseci kada je beba bila skroz mala i recimo to tako, ”nemoćna”. Već nakon nekoliko mjeseci beba je počela pružati otpor prilikom mjerenja temperature, i stisnula bi guzu svaki puta kada bi mi htjeli umetnuti toplomjer i to bi bilo to od našeg mjerenja. Informirajući se na internetu naišla sam na najviše pozitivnih komentara po pitanju digitalnog toplomjera Braun ThermoScan 3 kojim se temperatura mjeri u uhu.




Navedeni toplomjer, iako precizan kod mjerenja, također nije dugo potrajao. Kako je beba bila stara već oko 6 mjeseci kada smo kupili ovaj toplomjer, već je mogla odmaknuti glavu kada bismo joj željeli toplomjer umetnuti u uho. Općenito je nije oduševljavala činjenica da joj nešto umećemo u uho plus činjenica da "to nešto" treba još i držati neko vrijeme u uhu, dok uređaj ne izmjeri temperaturu. K tome još dodajte nekoliko kratkih zvukova (bipova) kod mjerenja i tu je opet mjerenju kraj. Isto tako problem je i veličina ušne školjke, koja nije kod svakog djeteta ista, ali je kod svakog djeteta ispod godine dana svakako mala. To je bio i naš slučaj. Ukratko, brzo smo odustali od Braunovog toplomjera i bacili se u potragu za novim, boljim i praktičnijim.

Bilo što da trebam po pitanju ”zdravstvenog asortimana” uvijek krećem od Farmacie kao omiljene destinacije. Tako sam i ovaj puta idealno rješenje za svoju bebu (a i nas) pronašla baš tamo. Radi se o Rossmax digitalnom toplomjeru koji temperaturu mjeri na čelu i kojeg ste sigurno imali prilike vidjeti u ordinaciji Vaše pedijatrice.








Ovaj model toplomjera odličan je izbor za mjerenje temperature kako odraslima, tako i djeci. Precizan je i nevjerojatno brz. U svega jednoj sekundi izmjeri temperaturu, a sve što Vi trebate učiniti jest približiti ga bebinome čelu na nekoliko centimetara. S obzirom da govorimo o beskontaktnome toplomjeru pogodan je za mjerenje temperature većem broju ljudi u kratkome vremenu. Upravo iz tog razloga ga i ima svaka pedijatrijska ordinacija, a olakšat će vam i situaciju kada Vam je više članova obitelji bolesno istovremeno. Još jedna prednost ovog toplomjera je da je vrlo zanimljiva igračka. Naša beba, stara 18 mjeseci, danas ga uzme sama, upali i izmjeri sama temperaturu.

Već sam navela da smo ga kupili u Farmacii, a cijena mu je iznosila 350 kn. Ako ga usporedite sa Braunovim ThermoScan 3, čija cijena je 300 kn, daleko je pristupačniji i praktičniji.


Do čitanja :)

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Dječja mast

Kišobran kolica (Maclaren)

Fresco bloom stolica