Aspirator za nos

Još jedan u nizu pomagala za bebu od samog rođenja jest aspirator za nos. Kod kupovine aspiratora nisam puno razmišljala niti imala prostora za istraživanje jer govorimo o samo dvije vrste aspiratora, a to su električni i aspirator koji se priključuje na usisivač. Postoji doduše i ručni aspirator (možete vidjeti kako izgleda na slici ispod) koji funkcionira na principu vakuuma, stoji kojih dvadesetak kuna ali iskreno i to je previše. Mi smo ga isprobali i od njega stvarno nikakva korist, pa za njega nije ni bilo mjesta u ovome postu.




Od prvotno navedena dva aspiratora, ovaj potonji nije mi sjeo na prvu, no dala sam mu šansu i proučila njegove karakteristike, ali se u konačnici ipak odlučila za kupovinu prvog, električnog. U ljekarni, po cijeni od 250 kn, kupila sam Kinderlux električni aspirator.




Iako se oni koji imaju aspirator za usisivač kunu u njegovu djelotvornost po meni je električni puno funkcionalniji i praktičniji jer ga možete ponijeti sa sobom te bebi čistiti nos i kada niste kod kuće odnosno kada Vam usisivač nije dostupan.  Kinderlux aspirator počisti sav sekret iz nosa u samo nekoliko sekundi. Nije baš tih ali naša beba se nakon dva, tri čišćenja potpuno navikla na njegov zvuk i nije se više bojala prilikom daljnjih čišćenja. Još jedna od prednosti električnog aspiratora je ta da ima 3 nastavka različitih veličina, pa ga možete koristiti kako za tek rođenu bebu tako i za odraslu osobu. Vrlo lako ga je održavati, samo ga isperete pod vodom i ovisno o korištenju, tu i tamo počistite Octeniseptom. Isto tako ako Vam se dogodi da izgubite koji od nastavaka (kao što je bio naš slučaj) možete u ljekarni naručiti samo njih bez ikakvog problema. Da bi čišćenje sekreta iz nosa bilo što efikasnije, lakše i u konačnici brže (pogotovo ako se beba baš ne "sprijatelji" sa aspiratorom) dovoljno je prethodno nakapati bebin nos sa par kapi fiziološke otopine i spremni ste :) 

Sretno!

Do čitanja ;)

 




Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Dječja mast

Kišobran kolica (Maclaren)

Fresco bloom stolica