Žirafa Sophie


Priča o žirafi Sophie započela je u Parizu, a danas je stara već više od pola stoljeća. Sophie je popularna diljem svijeta i to nikako nije slučajnost. Naizgled vrlo jednostavna igračka djeci je posebno zanimljiva. U to sam se uvjerila i sa vlastitom djecom.              

                                     

Kao što je vidljivo sa gornje slike Sophie je iz više razloga ”friendly” pomagalo odnosno igračka za Vaše dijete. Krase je brojne vrline pa krenimo redom. Zanimljivog je izgleda, kada je dijete stisne ona pišti, zanimljivog je okusa (izrađena je od prirodnog materijala - kaučuka), vrlo lako stane u malu dječju ruku, a opet je raznolikog oblika i stalno zanimljiva za istraživanje dodirom, ugodne je teksture i prepoznatljivog mirisa. Čak i maleno djetešce koje još nema sposobnost prepoznavanja mirisa, te je većinom koncentrirano na majčin, sposobno je prepoznati specifičan miris žirafe Sophie i tako je zavoljeti od najranijih dana.



                   
Također vrlo važno je naglasiti da je Sophie, osim što je izrađena od prirodnog materijala, i ručno bojana jestivom bojom. S obzirom da je riječ o igrački koju će dijete većinu vremenima imati u ustima ovaj podatak je uistinu od velike važnosti. Uza sve kvalitete žirafe Sophie, nama se sa našim sinom pokazala od iznimne važnosti kada su u pitanju zubići. Sophie ima više varijanti, a naš sin je sretnik da ih ima sve :) Sophie sa gornje slike draga mu je u svim prilikama pa čak i spava sa njome, ali kada ga baš jako muče zubići i svrbe desni, najviše mu pomažu Sophie gricke (naš domaći naziv).


                             



 Trenutno mu je najdraža skroz desna na slici jer je najtvrđa teksturom, iako je rađena od istog materijala kao i svi Sophie proizvodi. Osim toga stane mu u njegovu malu ručicu pa mu je nekako najpraktičnija. Ako pak Vaše dijete nema nikakvih problema sa zubićima, kao što je bio slučaj sa našom kćerkicom, Sophie će mu biti novi ljubimac :)

S obzirom da sam ja istraživač u duši, volim se upoznati sa proizvodom do zadnjeg detalja. Ako ste i Vi poput mene, odvojite malo vremena i pogledajte proces proizvodnje žirafe SophieSvoju Sophie možete kupiti u Andrews Baby Company u Kaptol centru te na internet stranici slovenske trgovine dječjom opremom Babadu. U Andrews Baby Company kupili smo samo žiraficu po cijeni od 197 kn, a u trgovini Babadu odlučili smo se za dva kompleta sa donjih slika po cijeni od 38,91 i 26,90 eura. Ukoliko niste iz Zagreba Babadu je odličan izbor jer Vam naručeno stigne kroz dva dana, a nude i mogućnost plaćanja pouzećem. 



                                                                                                                  











A da smo stvarno pravi obožavatelji žirafe Sophie pokazali smo i za maškare :)


                                               
Kostim Sophie također je kupljen u internet trgovini Babadu po cijeni od 40 eura.


Do čitanja ;)

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Dječja mast

Kišobran kolica (Maclaren)

Fresco bloom stolica