Cocoonababy madrac


Cocoonababy madrac novitet je na tržištu i ako mene pitate, odmah u startu Vam mogu reći, pametno ulaganje. Osnovna svrha ovog madraca jest olakšati proces prilagodbe bebe na novi svijet oko nje. Položaj u kojem beba leži u madracu na neki način je sličan položaju fetusa u maternici te joj tako simulira period u maminom trbuhu u kojem je beba najzaštićenija. 






Cocoonababy madrac Vašem će djetetu pružiti sigurno utočište za spavanje kako tokom dana tako i tokom noći. Testiranja proizvođača pokazuju kako ovaj madrac produžuje bebi san te poboljšava kvalitetu istoga u odnosu na spavanje na običnome madracu. Isto tako dokazano je da se bebe koje spavaju na Cocoonababy madracu rjeđe bude zbog Moorovog refleksa te da su im smanjeni problemi sa refluksom.


Još jedna prednost ovoga madraca je da pozitivno utječe na oblikovanje bebine glave u prvim mjesecima života pa tako beba neće imati problem sa spljoštenom glavom. Odlična stvar je i da je lako prenosiv, a zahvaljujući svojoj veličini i praktičnosti lako ćete ga smjesiti u bilo koju kolijevku ili krevetić tokom noći.


Proizvođač je naravno mislio i na pitanje sigurnosti pa tako madrac ima i pojas kojim se osigura bebu u madracu, a koji sprječava prevrtanje.



  




Madrac se može koristiti do 3 mjeseca starosti bebe. Mi ga toliko i koristimo i iznimno smo njime zadovoljni. I mi i beba ;)

Svoj Cocoonababy madrac možete kupiti u Svijetu Beba po cijeni od 1279 kn.



Do čitanja ;)

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Dječja mast

Kišobran kolica (Maclaren)

Fresco bloom stolica